Indické jehněčí ragú
Suroviny
- 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 125 g Máta
 - 125 g Koriandr čerstvý
 - 125 ml Voda pitná
 - 90 ml řepkový olej
 - 2 kávová lžička Zázvor celý
 - 1 kávová lžička Kardamom
 - 1 kávová lžička Chilli paprička
 - 1 kávová lžička Garam masala
 - 1 kávová lžička Koriandr mletý
 - 2 ks Cibule
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 kg Jehněčí maso
 - 1 polévková lžíce Kari koření
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 530 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 210 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 133.3 mg
 - Draslík 567.4 mg
 - Vláknina 5529.2 mg
 - Vitamín A 5529.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.3 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1586.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na silném plameni rozehřejeme řepkový nebo slunečnicový olej a orestujeme v něm jehněčí plátky nakrájené na kostky, restujeme 4-5 minut a odložíme.
 - 
                                2
Připravíme kari pastu. Všechny suroviny, tj. 2 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje, 125 g čerstvého koriandru, 125 g čerstvé máty, 3 prolisované stroužky česneku, 2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru, 1 lžíci jemného koření kari, 1 lžičku semínek kardamonu, 1 lžičku garam masaly, 1 lžičku mletého koriandru a 1 lžičku čerstvé chilli papričky nadrobno nakrájené umixujeme na hladkou pastu.
 - 
                                3
V hrnci, na středním plameni, 3 minuty restujeme nakrájenou cibuli a 3 prolisované stroužky česneku. Vmícháme kari pastu a další 1 minutu restujeme.
 - 
                                4
Pak přidáme kostky loupaných konzervovaných rajčat, vodu a maso. Až se voda začne vařit, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme 1 hodinu. Během dušení několikrát promícháme, sejmeme pokličku a vaříme ještě 30 minut.