Jehněčí kotlety na rozmarýnu
Suroviny
- 800 g Jehněčí kotlety
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Víno bílé
 - 4 polévková lžíce Hovězí vývar základní
 - 4 polévková lžíce Olivy černé
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 418 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 132 mg
 - Draslík 643.9 mg
 - Vláknina 1053.3 mg
 - Vitamín A 1053.3 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ukrojíme 8 jehněčích kotlet, maso částečně oddělíme od kosti, zlehka naklepeme, osolíme. Oloupeme a prolisujeme 2 stroužky česneku a nahrubo posekáme 2 snítky rozmarýnu.
 - 
                                2
Ve větším kastrolu rozehřejeme olej, přidáme česnek, vložíme kotlety, na středním ohni je po obou stranách 2 - 3 minuty dohněda opečeme. Za stálého zahřívání přilijeme víno a po dalších dvou minutách hovězí vývar, smíchaný s rajským protlakem. Přidáme černé olivy, rozmarýn, opepříme a ještě 2 minuty zahříváme.
 - 
                                3
Kotlety přendáme do zapékací mísy, přelijeme vypečenou šťávou s olivami a rozmarýnem, v troubě předehřáté na 180 °C pečeme 30 - 40 minut.