Svatojakubské mušle s galgánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 688 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 37.6 mg
 - Draslík 676 mg
 - Vláknina 8980 mg
 - Vitamín A 8980 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dobře omyjeme a osušíme velké lastury, které použijeme na servírování. Očištěnou jarní cibuli s česnekem drobně pokrájíme. Očistíme a omyjeme oddenek galgánu a pokrájíme jej na drobné kostičky. Chilli papričky omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a drobně posekáme.
 - 
                                2
Svatojakubské mušle poskládáme na plech a grilujeme přibližně 6-7 minut.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme chilli, galgán a vše krátce restujeme.
 - 
                                4
Zeleninu rozdělíme do připravených nahřátých lastur, na každou položíme grilovanou mušli a servírujeme.