Mořský okouník podávaný s fazolkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 560 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 84 mg
 - Draslík 1200.5 mg
 - Vláknina 11397 mg
 - Vitamín A 11397 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 54.9 mg
 - Vitamín E 3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plátky mořského okouníka omyjeme a osušíme. Pokrájíme na kousky. Osolíme, opepříme a zakapeme šťávou vymačkanou z poloviny citronu.
 - 
                                2
Fazolky omyjeme a odstraníme z nich vlákna. Do kastrolu vlijeme olej a rozehřejeme ho. Šalotku oloupeme a nasekáme nadrobno a přidáme na olej. Necháme ji zesklovatět. Pak na olej přihodíme nasekaný fenykl, saturejku a nakrájené fazolky. Osolíme, opepříme a zalijeme drůbežím vývarem. Dusíme 15 minut.
 - 
                                3
Pak na fazolky přidáme plátky ryby, přikryjeme kastrol poklicí a dusíme dalších 15 minut. Před podáváním nadrobno nasekáme petrželku a rybu zasypeme čerstvou petrželkou.