Dušené telecí na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 255 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 162 mg
 - Draslík 1078 mg
 - Vláknina 8155.6 mg
 - Vitamín A 8155.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.9 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme maso a kost a osušíme je. Osolíme a opepříme. Na hlubší pánvi rozpálíme olej a máslo a na všech stranách maso zprudka opečeme.
 - 
                                2
Opláchneme rajčata a pokrájíme je na čtvrtky. Poté k masu přidáme kost a pokrájená rajčata. Tymián a rozmarýn svážeme a s bobkovým listem také přidáme k masu.
 - 
                                3
Maso opečeme a přilijeme k němu víno. Ztlumíme oheň, přikryjeme poklicí a dusíme maso 90 minut. Vyndáme maso a zabalíme ho do alobalu.
 - 
                                4
Přes síto přecedíme vzniklou šťávu a tu pak ještě vaříme a necháme odpařit, aby zhoustla.