Telecí ledvinky s hořčičnou omáčkou
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
 - 500 g Telecí ledviny
 - 125 ml Smetana 16% (pochoutková)
 - 125 ml Vývar telecí
 - 3 ks Šalotka
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 cl Martell cognac
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 - 4 polévková lžíce Víno bílé
 - 0.5 polévková lžíce Bazalka
 - 0.5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 372 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 485.6 mg
 - Draslík 776.5 mg
 - Vláknina 398.5 mg
 - Vitamín A 398.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme a osušíme ledvinky a osolíme je a opepříme. V hluboké pánvi si rozehřejeme polovinu másla a na něm orestujeme ledvinky ze všech stran, dokud na nich nevznikne tenká kůrka. Ztlumíme teplotu a ještě 10 minut dopékáme a během pečení stále mícháme a obracíme.
 - 
                                2
Oloupeme šalotky a nasekáme je nadrobno. V další pánvi rozehřejeme zbylé máslo a necháme na něm zesklovatět šalotky. Zalijeme vývarem a smetanou. Vaříme, než směs zhoustne.
 - 
                                3
Ledvinky přelijeme koňakem a flambujeme. Poté je vyndáme a zabalíme do alobalu. Z pánve slijeme přebytečný tuk, výpek zalijeme vínem a spolu s hořčicí přidáme ke smetanové omáčce. Provaříme. Vmícháme nasekaný rozmarýn, osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Pokrájíme ledvinky a vložíme je do omáčky. Podáváme.