Pečená jehněčí žebra na bylinkách s brusinkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3163 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 336 g
 - Sodík 146 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 179 mg
 - Draslík 436.3 mg
 - Vláknina 3560 mg
 - Vitamín A 3560 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
1) Maso pokojové teploty nařízneme podél žeber (ale necháme v celku). Osolíme, opepříme a opečeme zprudka na oleji ze všech stran.
 - 
                                2
2) Do výpeku z masa přidáme máslo a bylinky a krátce osmažíme. Poté vrátíme maso. Smažíme ještě asi 6 minut (poté necháme dojít v troubě na 200 °C asi 4 minuty).
 - 
                                3
3) Na oleji necháme zpěnit citronovou kůru, přidáme brusinkový kompot a citronovou šťávu a krátce povaříme.
 - 
                                4
4) Maso podáváme přelité omáčkou.