Kachní játra s portským a jahodami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 704 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 772.5 mg
 - Draslík 518.9 mg
 - Vláknina 4280 mg
 - Vitamín A 4280 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0.1 mg
 - Vitamín C 18.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 46.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dva plátky omytého jablka lehce pocukrujeme a orestujeme na pánvi po obou stranách. Když jablka zkaramelizují, dáme je na talířky.
 - 
                                2
Na pánvičku položíme na plátky nakrájená kachní játra a restujeme tak, aby uvnitř zůstala středně propečená. Játra vyjmeme na papírovou utěrku.
 - 
                                3
Tuk z pánve slijeme a dno otřeme papírem, aby zůstalo jen mastné. Do horké pánve přilijeme portské víno, které vzplane. Několik vteřin flambujeme, omáčka zhoustne a ztmavne.
 - 
                                4
Na plátky jablek položíme plátky jater, zalijeme je omáčkou z portského vína, ozdobíme krystalky mořské soli a doplníme omytými, překrojenými jahodami.
 - 
                                5
Ihned podáváme.