Jelení maso se švestkami
Suroviny
- 150 g Kompot švestkový
 - 400 g Jelení maso
 - 125 ml Bujón hovězí
 - 1 hrst Koriandr čerstvý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Zázvor mletý
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 1 špetka Hřebíček mletý
 - 1 špetka Koriandr mletý
 - 4 polévková lžíce Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 4 polévková lžíce Povidla švestková
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 - 5 polévková lžíce Olej sezamový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 7618 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 86.3 mg
 - Draslík 495.8 mg
 - Vláknina 894.8 mg
 - Vitamín A 894.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Použijeme vykoštěný hřbet. Maso omyjeme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Ve woku rozpálíme olej a maso na něm za stálého míchání cca 4min orestujeme.
 - 
                                3
Přidáme okapané švestky a přilijeme vývar. Poté vmícháme povidla, ocet a pivo a 6-8min podusíme.
 - 
                                4
Ochutíme solí, pepřem, zázvorem, hřebíčkem a mletým koriandrem.
 - 
                                5
Čerstvý koriandr opláchneme, necháme okapat a lístky otrháme. Dozdobíme jimi maso a ihned podáváme.