Jednoduché tresčí filety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 186 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 63 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 63.3 mg
 - Draslík 64.9 mg
 - Vláknina 3349.8 mg
 - Vitamín A 3349.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filety z tresky opláchneme pod studenou vodou a osušíme. Sůl a pepř smícháme s moukou, ve vzniklé směsi obalíme filety a přebytečnou mouku oklepeme.
 - 
                                2
Na teflonové pánvi rozehřejeme polovinu másla a polovinu oleje, 3-4 minuty smažíme filety z každé strany, až mají zlatavou barvu, poté je vyjmeme a udržujeme teplé.
 - 
                                3
Pánev vytřeme papírovým ubrouskem, rozehřejeme druhou polovinu másla a oleje a opečeme zbylé filety stejným způsobem.
 - 
                                4
Jednotlivé porce rozdělíme na talíře, posypeme nadrobno posekanou petrželkou, přidáme plátek citronu a podáváme.