Telecí řízky se sardelkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 508 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 141.8 mg
 - Draslík 497 mg
 - Vláknina 2977.5 mg
 - Vitamín A 2977.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.8 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí maso uvaříme spolu s kořenovou zeleninou doměkka. Maso vyjmeme a nakrájíme na plátky, které potřeme sardelovou pastou. Z mouky, soli, mléka a vajec umícháme hladkou neskapávající omáčku, do které plátky namáčíme, obalíme ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji z obou stran.