Vepřové závitky s játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 1134 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 463.6 mg
 - Draslík 613.2 mg
 - Vláknina 4355 mg
 - Vitamín A 4355 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 35.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřová játra nakrájíme na malé plátky a lehce naklepeme. Cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky. Bránici rozložíme a rozřežeme na 4 plátky.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme sádlo a játra na něm osmahneme z obou stran, vyndáme z pánve, na tuk nasypeme kroužky cibule a orestujeme. Na plátky bránice rozdělíme játra, orestovanou cibuli, osolíme, opepříme, okmínujeme, zabalíme do závitků, zpevníme párátky, vložíme do pekáčku, podlijeme troškou vody a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 25 minut, závitky průběžně obracíme a poléváme vlastní šťávou.
 - 
                                3
Závitky upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme vlastí šťávou.