Vepřová krkovička v těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 956 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 71 g
 - Sodík 283 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 340.1 mg
 - Draslík 133.8 mg
 - Vláknina 8510 mg
 - Vitamín A 8510 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.7 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 51.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykostěnou a omytou krkovičku osolíme, vložíme do pekáčku s rozpáleným olejem a zprudka ze všech stran osmažíme. Vyndáme z pekáčku a dáme zatím stranou. Olej v pekáčku ponecháme.
 - 
                                2
Do mísy nasypeme mouku, přidáme 2 žloutky, máslo, citronovou šťávu, vodu a osolíme. Vypracujeme hladké těsto, do kterého krkovičku zabalíme. Položíme do pekáčku s tukem, povrch potřeme žloutkem a dáme zapéct. Pečeme zprudka v silně rozehřáté troubě asi půl hodiny.
 - 
                                3
Maso naporcujeme a podáváme s tmavým chlebem. Podle chuti můžeme doplnit hořčicí.