Marinované kuřecí kousky s ananasem
Suroviny
- 125 g Ananas
 - 100 g Žampiony čerstvé
 - 50 ml Voda pitná
 - 50 ml Olej rostlinný
 - 80 ml Ananasová šťáva
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
 - 2 kávová lžička Směs koření na kuře
 - 4 ks Kuřecí prsa
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 340 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 128 mg
 - Draslík 959 mg
 - Vláknina 2056.5 mg
 - Vitamín A 2056.5 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.4 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsa nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, očištěné žampiony rozpůlíme a nakrájíme na plátky, jarní cibulky očistíme a nakrájíme na proužky.
 - 
                                2
V míse promícháme ananasovou šťávu se sójovou omáčkou a zázvorem. Do marinády vložíme kostky masa, zamícháme a pod fólií necháme alespoň půl hodiny v chladničce. Poté maso děrovanou naběračkou vyjmeme (marinádu odložíme) a za stálého míchání osmažíme na rozpáleném oleji. Zhruba po třech minutách maso přeložíme na mísu a do výpeku vložíme žampiony, jarní cibulky a papriku a za stálého míchání asi dvě minuty restujeme. Poté vmícháme krájený kompotovaný ananas, kuřecí maso a restujeme další 3 minuty.
 - 
                                3
V hrnečku rozšleháme ve vodě Solamyl se směsí koření na kuře do hladka, zašleháme směs do marinády a přelijeme jí maso. Vše promícháme a na malém plameni zhruba dvě minuty povaříme.