Hermelín v těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 282 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 158.7 mg
 - Draslík 381.2 mg
 - Vláknina 4243 mg
 - Vitamín A 4243 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hermelín podélně rozkrojíme na dvě kolečka. Zelenou petrželku nasekáme. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na struhadle.
 - 
                                2
Bramborové těstíčko: Do nastrouhaných brambor přidáme vejce, mouku a utřený česnek se solí a pepřem. Těstíčko dobře promícháme.
 - 
                                3
Na pánvi rozpálíme olej, na kterém naběračkou z těsta vytvoříme dvě placičky. Na ně položíme kolečka hermelínu a každou placičku zvlášť přelijeme bramborovým těstíčkem.
 - 
                                4
Hermelín v bramborovém těstíčku smažíme dozlatova z obou stran. Ihned podáváme.