Smetanová omáčka k mletým masům

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka polohrubá
  • 350 ml Hovězí vývar základní
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 256 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 330 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 47.5 mg
  • Draslík 154 mg
  • Vláknina 634.5 mg
  • Vitamín A 634.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní smetanu a vývar. Ochutíme cukrem, solí, pepřem, povaříme alespoň 15 minut. Hotovou omáčku propasírujeme.

Komentáře k receptu