Pečené telecí ledviny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 g Estragon
  • 125 ml Víno bílé
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1.2 kg Telecí ledviny
  • 2 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 500 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 107 g
  • Sodík 964 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 1098 mg
  • Draslík 1631.9 mg
  • Vláknina 9112 mg
  • Vitamín A 9112 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme troubu na 250 °C. Omyté a osušené maso osolíme a opepříme. Opečeme je ze všech stran na pekáči.

  • 2

    Oškrábeme mrkev, petržel, celer a zeleninu nakrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli a pokrájíme na kousky.

  • 3

    Zeleninu včetně cibule přidáme k masu a vložíme k němu ještě estragon.

  • 4

    Zalijeme maso vývarem a vínem, vložíme do trouby a 20 minut pečeme.

  • 5

    Ztlumíme teplotu v troubě na 180 °C. Obrátíme maso a pečeme ještě 90 minut. Během pečení maso několikrát obrátíme a poléváme šťávou. Nakonec hotové maso vyjmeme a necháme odpočívat.

  • 6

    Přes síto přecedíme vzniklou šťávu a ještě ji povaříme, potom necháme šťávu odpařit, aby zhoustla. Maso přelijeme šťávou a podáváme.

Komentáře k receptu