Hovězí polévka s nudlemi z kopřiv
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
 - 100 g Mrkev kořen
 - 40 g Mouka polohrubá
 - 350 g Hovězí žebra
 - 100 g Petržel kořen
 - 50 ml Olej rostlinný
 - 30 ml Mléko polotučné
 - 0.5 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 6 ks Pepř černý celý
 - 2 špetka Sůl
 - 1.5 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 3 polévková lžíce Kopřiva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 581 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 86 g
 - Sodík 227 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 157.4 mg
 - Draslík 1149.6 mg
 - Vláknina 30220 mg
 - Vitamín A 30220 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso s očištěnou kořenovou zeleninou, cibulí, solí a pepřem uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Vývar přecedíme do čistého hrnce, zeleninu a maso nakrájíme.
 - 
                                2
V mezičase v míse rozšleháme v mléce vajíčka, přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem, sůl a kopřivy, které jsme spařili a jemně nasekali. Na pánvi na oleji smažíme tenké omelety. Usmaženou omeletu srolujeme, tence nakrájíme a osmažíme na másle.
 - 
                                3
Vývar přivedeme k varu a vložíme do něj osmažené nudle, zeleninu, maso a půl minuty povaříme. Do hotové polévky vmícháme jemně posekanou petrželovou nať.