Vaječná sedlina pro 1 osobu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 516 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 511 mg
 - Draslík 259.5 mg
 - Vláknina 63 mg
 - Vitamín A 63 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Všechny přísady rozkvedláme, nalijeme do předem vymaštěné formičky tak, aby dosahovaly do 3/4 její výšky. Následně vaříme ve vodní lázni, sahající jen do poloviny nádoby. Var musí být sotva znatelný, voda nesmí nastříkat dovnitř. Pokud formička nemá víko, ovážeme ji alobalem.
 - 
                                2
Doba varu je 8 - 10 minut.
 - 
                                3
Hotovou sedlinu (nakrájenou na plátky) podáváme ke špenátu a jiné zelenině.