Vaječná sedlina s omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 238 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 400.3 mg
 - Draslík 116.6 mg
 - Vláknina 787.5 mg
 - Vitamín A 787.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 70.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Všechny přísady rozkvedláme a nalijeme do předem vymaštěné formičky tak, aby dosahovaly do 3/4 její výšky. Následně vaříme ve vodní lázni, sahající jen do poloviny nádoby. Var musí být sotva znatelný, voda nesmí nastříkat dovnitř. Pokud formička nemá víko, ovážeme ji alobalem.
 - 
                                2
Doba varu je 20 - 25 minut.
 - 
                                3
Příprava omáčky: mouku a sůl rozkvedláme v kyselé smetaně, za stálého kvedlání krátce povaříme. Hotovou omáčku podle chuti osladíme a přidáme syrové máslo.