Hnědá polévka s vaječnou sedlinou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 114 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 403 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 89 mg
 - Draslík 114.1 mg
 - Vláknina 558.6 mg
 - Vitamín A 558.6 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kosti omyjeme, rozsekáme a vložíme do hrnce. Zalijeme je vodou, uvedeme do varu, omezíme příkon tepla, mírně osolíme a nejméně 3 hodiny zvolna vaříme.
 - 
                                2
Potom do vývaru přidáme očištěnou, opláchnutou a drobně nakrájenou zeleninu. Uvaříme doměkka.
 - 
                                3
Nakonec vývar procedíme hustým cedníkem.
 - 
                                4
Vaječnou sedlinu nakrájenou na kostičky vkládáme do polévky při podávání.
 - 
                                5
Příprava sedliny: Vejce rozšleháme, přilijeme mléko, přidáme omytou a jemně rozsekanou petrželovou nať a sůl. Vše promícháme a směs nalijeme do ohnivzdorné nebo porcelánové nádoby vymaštěné tukem.
 - 
                                6
Sedlinu zvolna vaříme v nádobě s vodou nebo v páře asi 20-30 minut.
 - 
                                7
Prochladlou sedlinu vyklopíme a nakrájíme na malé kostičky.