Plněné papriky v olivovém oleji
Suroviny
- 30 g Cibule
 - 250 g Rýže loupaná
 - 6 g Petržel - nať
 - 6 g Kopr čerstvý
 - 10 g Oříšky piniové
 - 6 g Máta
 - 200 ml Olej olivový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 ks Citrony
 - 8 ks Paprika červená
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Nové koření mleté
 - 1 špetka Skořice mletá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 52 g
 - Sodík 207 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 66 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 440.5 mg
 - Vláknina 12514.4 mg
 - Vitamín A 12514.4 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 203.2 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Drobně pokrájenou cibuli společně s piniovými oříšky osmažíme na oleji, přidáme propláchnutou rýži. Lehce osmahneme, poté zalijeme horkou vodou a vaříme do vstřebání veškeré vody.
 - 
                                2
Do uvařené rýže vmícháme všechno koření, sůl, pepř, nasekané bylinky a citrónovou šťávu.
 - 
                                3
Paprikám seřízneme vršky, vydlabeme semena, dobře je omyjeme, naplníme směsí z rýže a přiklopíme seříznutými vršky. Plněné papriky vyskládáme do hrnce, osolíme, ocukrujeme, přidáme šťávu z citrónu a podlijeme vodou. Vaříme do měkka.
 - 
                                4
Hotové paprikové lusky podáváme s dílky citrónu.