Sedlina z hrášku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 84 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 131 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 125.7 mg
 - Draslík 86.9 mg
 - Vláknina 1494.5 mg
 - Vitamín A 1494.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zbytek dušeného hrášku prolisujeme a rozředíme bůjonem tak, abychom měli hustou omáčku.
 - 
                                2
Prolisovaný hrášek, vejce, mouku, sůl a jemně nasekanou petrželovou nať velmi dobře rozkvedláme v hrnečku či misce.
 - 
                                3
Poté si vezmeme malou formu na puding nebo půllitrovou zavařovací sklenici, kterou vymažeme dobře sádlem a směs do ní nalijeme.
 - 
                                4
Sklenici uzavřeme a vaříme ve vodní lázní cca 15 - 20 minut.