Mrkvový krém s brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 530 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 1281 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 55.3 mg
 - Draslík 648.2 mg
 - Vláknina 17560 mg
 - Vitamín A 17560 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce vložíme máslo, rozehřejeme ho, cibuli nasekáme nadrobno a vsypeme ji na máslo. Když cibule zesklovatí, zalijeme ji vývarem, který jsme si v menším hrnci přivedli k varu. Vsypeme oškrábanou mrkev, pokrájenou na menší kousky a oškrábané, na kostičky nakrájené brambory. Vaříme, dokud brambory i mrkev nezměknou.
 - 
                                2
Potom tyčovým mixérem rozmixujeme úplně do hladka. Přidáme máslo a mléko, tím krém zjemníme. Přichutíme solí, pepřem, ozdobíme zakysanou smetanou a pestem, které jsme utřeli v hmoždíři z libečku s olivovým olejem a špetkou soli.