Terina z mořského jazyka s krevetami
Suroviny
- 100 g Krevety tygří - loupané
 - 200 g Mořský jazyk
 - 150 ml Zakysaná smetana
 - 125 ml Vývar z humrů
 - 0.5 ks Citrony
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 1 špetka Pepř bílý
 - 2 plátek Želatina
 - 1 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 225 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 445 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 92.2 mg
 - Draslík 330.7 mg
 - Vláknina 1623.4 mg
 - Vitamín A 1623.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plátky z mořského jazyka rozkrájíme na kousky, rozmačkáme vidličkou a pak prolisujeme přes síto. Ušleháme tuhý sníh z bílku. Vyrobený tuhý sníh a zakysanou smetanu střídavě vmícháváme do prolisovaného rybího masa. Nakonec směs z mořského jazyka lehce osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Čtyři menší formičky na terinu si lehce vymažeme olejem. Vyrobenou hmotou je naplníme, necháme pouze mezeru 1 centimetr pod okraj. Do většího kastrolu vlijeme vodu a zahřejeme. Vložíme do ní naplněné formičky tak, aby byly ponořené asi do poloviny. Zahříváme ve vodní lázni 10 minut. Potom formičky vyjmeme z kastrolu a necháme je na vzduchu vychladnout.
 - 
                                3
Humrový vývar si rozehřejeme v menším hrnku a přidáme do něj krevety. V menším hrníčku si ve studené vodě necháme nabobtnat 2 plátky želatiny. Pak z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vložíme ji do humrového vývaru. Počkáme, dokud se nerozpustí. Když začne vývar želírovat, přelijeme jím teriny. Přikryjeme je a necháme vychladnout v chladničce. Pak formičky znovu částečně ponoříme do horké vody. Pak jejich obsah vyklopíme na talíře.