Vaječná sedlina základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 60 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 81 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 96.8 mg
 - Draslík 29.2 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 195.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Podle průměru kastrolku vystřihneme kolečko z pečícího papíru nebo pergamenu, namastíme ho máslem a položíme na dno kastrolku.
 - 
                                2
Mléko, vejce, sůl a rajčatový protlak rozšleháme v hrníčku. Směs vlijeme do kastrolku, ten postavíme do pekáče s vodou, zakryjeme a necháme v troubě „táhnout“ 45 minut při teplotě 80 °C.
 - 
                                3
Hotovou vaječnou sedlinu vyklopíme na prkénko, necháme trochu vychladnout a nakrájíme na čtverečky nebo obdélníčky.
 - 
                                4