Tiramisu s čokoládou a mandlovým likérem
Suroviny
- 150 g Piškoty cukrářské
 - 60 g Cukr krupice
 - 50 g Čokoláda hořká
 - 500 g Mascarpone
 - 200 ml Káva Espresso
 - 4 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 l Voda pitná
 - 6 cl Likér mandlový - Amaretto
 - 2 polévková lžíce Kakao
 - 2 polévková lžíce Cukr moučkový
 - 2 polévková lžíce Kakao
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 448 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 108 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 269 mg
 - Draslík 93.6 mg
 - Vláknina 1250 mg
 - Vitamín A 1250 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Větší formu vyložíme 75 g piškotů. Do horkého čerstvého espressa přilijeme mandlový likér a necháme vychladnout. Zakapeme piškoty polovinou celkového množství espressa s likérem.
 - 
                                2
Do hrnce vlijeme vodu a vložíme na ni kovovou misku. V ní ve vodní lázni ušleháme krém ze žloutků, cukru a kakaa, dokud se cukr a kako úplně nerozpustí. Postupně po lžících vmícháváme rozšlehaný sýr mascarpone.
 - 
                                3
Na piškoty navrstvíme polovinu krému se sýrem mascarpone a uhladíme. Poskládáme na uhlazenou vrstvu zbytek piškotů a pokapeme zbylým espressem s likérem a navrstvíme zbytek krému. Přikryjeme průhlednou fólií a vložíme na 4 hodiny do chladničky.
 - 
                                4
Než budeme moučník podávat, posypeme ho moučkovým cukrem a nastrouhanou hořkou čokoládou.