Jablečný mošt
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 780 kcal
- Sacharidy 207 g
- Tuky 3 g
- Sodík 15 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 207 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1605 mg
- Vláknina 57000 mg
- Vitamín A 57000 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. 
- 
                                2Nastrouháme je. 
- 
                                3Jablka necháme vykapat přes sítko, poté je přes sítko vyždímáme. 
- 
                                4Šťávu plníme do sklenic a sterilujeme 15 minut při teplotě 85-90 °C (podlité do čtvrtiny výšky sklenic vodou). 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        