Lívanečky s broskvemi
Suroviny
- 300 g Mouka polohrubá
 - 400 g Kompot broskvový
 - 2.4 ml Olej rostlinný
 - 250 ml Mléko plnotučné
 - 1 kávová lžička Cukr moučkový
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 5 polévková lžíce Hrozinky
 - 2 polévková lžíce Cukr moučkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
 - Sacharidy 88 g
 - Tuky 95 g
 - Sodík 50 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 84 g
 - Cholesterol 128.9 mg
 - Draslík 514 mg
 - Vláknina 8414.8 mg
 - Vitamín A 8414.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 389 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy prosijeme mouku s kypřícím práškem, přimícháme skořici, mléko, žloutky a cukr. Vymícháme hladké těsto, do kterého „zabalíme“ pevný sníh ušlehaný z bílků a hrozinky.
 - 
                                2
V lívanečníku na tuku po obou stranách smažíme lívanečky.
 - 
                                3
Podáváme je posypané moučkovým cukrem a ozdobené okapanými kompotovými broskvemi, které jsme nakrájeli na kousky.