Halibut s bylinkovou omáčkou a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Halibut atlantický
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 60 g Pórek
  • 40 g Slanina vepřová
  • 8 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 3 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 40 g Sardelové řezy
  • 10 g Pažitka
  • 20 g Bazalka
  • 10 g Bazalka
  • 40 g Šalotka
  • 50 g Fazolové lusky zelené
  • 50 g Hrachové lusky
  • 10 g Máta
  • 50 g Rajčata Cherry
  • 15 g Olej olivový extra panenský
  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • 100 g Chřest zelený
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 200 ml Víno bílé
  • 200 ml Vývar rybí
  • 30 ml Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 535 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 2738 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 88.3 mg
  • Draslík 1050.7 mg
  • Vláknina 3307.9 mg
  • Vitamín A 3307.9 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z halibuta osolíme, opepříme a zvolna restujeme na oleji asi 5 minut.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme pokrájený pórek, osmahneme, podlijeme vínem, necháme odpařit, přidáme sardelky, přilijeme vývar, smetanu, provaříme a rozmixujeme dohladka. Do hladké směsi přimícháme máslo a podle chuti sůl a mletý pepř. Slaninu pancettu nakrájíme na nudličky, šalotku nadrobno, cherry rajčata rozkrojíme napůl, bazalku posekáme, chřest očistíme a trochu pokrájíme. Zeleninu vložíme do vroucí vody, přisypeme lusky, fazolky a povaříme 5 minut. Scedíme, přendáme na pánev, osolíme, opepříme a spolu s pancettou a bazalkou osmahneme na másle. Pažitku, bazalku, mátu, petrželku spaříme horkou vodou, ihned zchladíme studenou vodou, přidáme ocet, sůl, pepř a rozmixujeme.

  • 3

    Na talíře upravíme porce halibuta, obložíme osmahnutou zeleninou s pancettou, přelijeme pórkovou omáčkou se sardelkou a dozdobíme bylinkovým dresinkem.

Komentáře k receptu