Vepřové s opečenou kůrkou a citronovou kůrou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 512 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 772 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 117 mg
 - Draslík 535.4 mg
 - Vláknina 3285 mg
 - Vitamín A 3285 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.6 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou pečeni položíme kůží dolů, maso vodorovně rozřízneme a rozložíme. Osolíme, opepříme, naplníme česnekem, nasekanou šalvějí, petrželkou a citronovou kůrou. Ovážeme provázkem a pevně stáhneme. Maso položíme do olejem vymazaného pekáče kůží nahoru, potřeme olejem a medem a pečeme 15 minut v troubě vyhřáté na nejvyšší stupeň. Potom ztlumíme na 160 stupňů, podlijeme vodou, posypeme mořskou solí a pečeme pozvolna hodinu a čtvrt.
 - 
                                2
Upečené maso zbavíme provázku a necháme 15 minut na prkénku odpočinout, než krájíme na jednotlivé porce.