Holoubátka se zeleninou
Suroviny
- 800 g Holoubata
 - 10 g Rozmarýn čerstvý
 - 8 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 7 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 10 g Tymián čerstvý
 - 200 g Chléb toastový
 - 30 ml Olej olivový
 - 2 ks Cuketa
 - 1 ks Lilek
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 dl Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 774 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 1867 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 180 mg
 - Draslík 915.1 mg
 - Vláknina 12952.5 mg
 - Vitamín A 12952.5 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 78.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Holoubátka vložíme do pekáče, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme rozmarýnem, osolíme, opepříme, zalijeme olivovým olejem a necháme v chladnu uležet přibližně hodinu.
 - 
                                2
Cukety i lilek nakrájíme na silnější kolečka, papriky bez semen rozpůlíme, vložíme do mísy, zakapeme olejem, přidáme prolisovaný česnek, tymián, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Uleželá holoubata dáme péct do středně vyhřáté trouby na 25 minut, v průběhu pečení podléváme šťávou. Mezitím na velké pánvi rozložíme ochucenou zeleninu, opečeme ji 8 minut z obou stran, kontrolujeme, aby se slabší plátky nepřipekly.
 - 
                                4
Plátky celozrnného toastového chleba pečeme bez tuku na pánvi přibližně minutu, aby byly křupavé, potřeme je olejem, rozdělíme na talíře. Na chléb rozložíme opečenou zeleninu, přidáme pečená holoubata i s vypečenou šťávou.