Jehněčí špízy s houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 591 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 1125 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 119.3 mg
 - Draslík 819.1 mg
 - Vláknina 3377.5 mg
 - Vitamín A 3377.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí maso nakrájíme na plátky, které rozklepeme dotenka. Do hmoždíře nasypeme oregano, česnek, ančovičky a roztlučeme na kaši. Přilijeme citronovou šťávu, olivový olej a promícháme. Tenké plátky masa touto směsí potřeme, osolíme, opepříme a zavineme do ruliček.
 - 
                                2
Očištěné houby rozčtvrtíme a na jehly střídavě napichujeme ruličky masa a čtvrtky hub. Špízy vyskládáme vedle sebe na plech, pokapeme panenským olivovým olejem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zprudka asi 7 až 8 minut, poté špízy vyjmeme a podáváme.