Pečený pórek s jarní cibulkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 113 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 83 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 288.7 mg
 - Vláknina 5555.5 mg
 - Vitamín A 5555.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.1 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jarní cibulky i s natí a pórek opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Česnek oloupeme a prolisujeme.
 - 
                                2
Okapaný pórek a cibulky nakrájíme na větší kousky, které osolíme, potřeme olejem smíchaným s prolisovaným česnekem a rozložíme do zapékací mísy.
 - 
                                3
Mísu vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů a zeleninu pečeme přibližně 10 až 15 minut. Upečená má být místy osmahnutá až dozlatova.
 - 
                                4
Pečený pórek s cibulkou přendáme na servírovací talíře, pokapeme citronovu šťávou a mírně vychladlé podáváme.