Žemlovka s karamelovou příchutí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
 - Sacharidy 89 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 64 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 202.8 mg
 - Draslík 59 mg
 - Vláknina 7503.5 mg
 - Vitamín A 7503.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 40.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zalékací mísu vymažeme tukem a na její dno naskládáme nakrájená kolečka starších rohlíků.
 - 
                                2
Do horké vody v nízkém hrnci přisypeme cukr a mícháme, až se rozpustí. Pak přestaneme míchat a cukr necháme zkaramelizovat. Potom pod hrncem snížíme žár, přilijeme do něj smetanu a mléko a mícháme, dokud se tuhý karamel nerozpustí. Hrnec odstavíme z ohně, do směsi vmícháme rozšlehaná vajíčka, zalijeme jí kousky žemlí v zapékací míse a počkáme, než rohlíky zvláční.
 - 
                                3
Zapékací mísu vložíme do trouby, předehřáté na 180 stupňů Celsia a žemlovku v ní pečeme přibližně 20 minut, než má zlatavý povrch.