Brokolicový salát s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 184 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 470 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 369.4 mg
 - Vláknina 7640 mg
 - Vitamín A 7640 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 89.2 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme červenou cibuli nakrájenou na kolečka a za občasného promíchání opékáme 10 minut.
 - 
                                2
Zatím brokolici rozdělíme na malé růžičky, silné stonky oloupeme a křehký vnitřek nakrájíme na kostičky. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vhodíme brokolici a povaříme 2 minuty. Slijeme a necháme okapat.
 - 
                                3
K opečené cibuli na pánvi přidáme vinný ocet, osolíme, opepříme a chvíli zahříváme. Vmícháme okapanou brokolici, nasekané kapary a zakapeme olejem.
 - 
                                4
Salát podáváme teplý, posypaný nasekanými mandlemi.