Dušené hovězí na pepři
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 512 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 1583 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 326.7 mg
 - Vláknina 4498.6 mg
 - Vitamín A 4498.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso odřízneme od kosti a nakrájíme na silnější plátky. Na dno hrnce položíme maso v jedné vrstvě, poklademe několika stroužky celého česneku, posypeme lžící mletého pepře, osolíme mořskou solí, přiložíme dvě snítky rozmarýnu a zakryjeme druhou vrstvou masa. Takto pokračujeme, až spotřebujeme všechny suroviny. Zalijeme ovocným červeným vínem, nejlepší je víno chianti. Je-li potřeba, přilijeme vodu. Maso musí být úplně ponořené. Přidáme dva bobkové listy, přiložíme kost, od které jsme maso odřízli, hrnec dobře utěsníme alobalem, vložíme do trouby a velmi zvolna dusíme zhruba 6 hodin.
 - 
                                2
Hrnec vyndáme z trouby, vyndáme kost, bobkové listy, rozmarýn, sebereme tuk z hladiny a můžeme podávat.