Jablečný koláč se smetanovým krémem a mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 286 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 6 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 125.7 mg
 - Draslík 200.5 mg
 - Vláknina 6450 mg
 - Vitamín A 6450 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.4 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka oloupeme, rozkrojíme a odstraníme jadřince. Polovinu jablek svaříme při nízké teplotě s 15g másla a troškou vody tak, aby vzniklo pyré. Zbytek jablek nakrájíme na kousky, pokapeme calvadosem a posypeme cukrem.
 - 
                                2
Troubu předehřejeme na 210C.
 - 
                                3
Křehké těsto rozválíme na plát, vyložíme jím vymazanou koláčovou formu a propíchneme vidličkou. Na těsto naneseme jablečné pyré a na ně naskládáme připravené kousky jablek.
 - 
                                4
Pečeme 15minut.
 - 
                                5
Mezitím utřeme smetanu, žloutky, zbylý cukr a mleté mandle do krémové směsi. Naneseme na jablka, posypeme mandlemi a ještě 15minut dopečeme.
 - 
                                6
Hotový koláč podáváme vlažný.