Švestkový koláč s mandlemi
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 236 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 10 g
- Sodík 86 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 31.5 mg
- Draslík 206.8 mg
- Vláknina 4665.2 mg
- Vitamín A 4665.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Připravíme kvásek z droždí, vlažného mléka a špetky cukru a necháme ho vzejít asi 15minut na teplém místě. 
- 
                                2Mezitím smícháme mouku, máslo, polovinu cukru, vejce, nastrouhanou citronovou kůru a špetku soli, přilijeme kvásek a vypracujeme hladké těsto. Zakryjeme a necháme vykynout do dvojnásobného objemu. 
- 
                                3Švestky omyjeme, necháme okapat, vypeckujeme a rozkrojíme na čtvrtiny. 
- 
                                4Troubu předehřejeme na 200C. 
- 
                                5Vykynuté těsto propracujeme a na pomoučeném vále rozválíme. Přeneseme na vymazaný plech, posypeme nastrouhanými mandlemi, naskládáme švestky a necháme ještě asi 20minut kynout. Poté posypeme zbývajícím cukrem a pečeme 20-25minut. 
- 
                                6Hotový koláč nakrájíme, dozdobíme šlehanou smetanou a podáváme ještě vlažný. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        