Rybízový koláč
Suroviny
- 40 g Kokos - mletý (Kopra)
- 800 g Tvaroh jemný
- 400 g Mouka polohrubá
- 200 g Cukr moučkový
- 500 g Rybíz červený
- 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Citrony
- 2 ks Vejce slepičí
- 6 ks Želatina bílá plátky
- 4 polévková lžíce Mléko polotučné
- 8 polévková lžíce Olej stolní
- 6 polévková lžíce Želé rybízové
- 2 polévková lžíce Grappa
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 519 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 10 g
- Sodík 62 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 43.5 mg
- Draslík 185.6 mg
- Vláknina 8403.7 mg
- Vitamín A 8403.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Troubu předehřejeme na 180C. 
- 
                                2300g tvarohu necháme okapat na sítu a vymačkáme. Přidáme olej, vejce, mouku, 100g cukru, kypřicí prášek a mléko a vypracujeme hladké těsto. 
- 
                                3Plech vyložíme pečícím papírem a z těsta na něm vyválíme plát. Pečeme asi 30minut. 
- 
                                4Mezitím omyjeme rybíz, necháme okapat a očešeme bobule. Několik si jich ponecháme na dozdobení. Rybízové želé prohřejeme s grappou a upečené těsto jím potřeme. Nasypeme rybíz a strouhaný kokos. 
- 
                                5Zbylý tvaroh utřeme s vanilkovým cukrem, citronovou kůrou a šťávou a 100g cukru. Želatinu necháme nabobtnat, vymačkáme, rozpustíme v troše horké vody a vmícháme do tvarohu. Naneseme na koláč a dáme vychladit do lednice. 
- 
                                6Poté dozdobíme čerstvým rybízem a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        