Zapečená čekanka z belgické kuchyněK
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 936 kcal
 - Sacharidy 79 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 625 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 74.3 mg
 - Draslík 105.6 mg
 - Vláknina 3100 mg
 - Vitamín A 3100 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 6.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce vlijeme olej, rozehřejeme ho a vložíme čekankové puky. Puky osolíme, podlijeme vodou a vaříme je skoro doměkka. Měkkou čekanku scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Každý plátek šunky potřeme rajčatovým protlakem, na každý plát položíme list čekanky a kousek pečeného kuřecího masa. Nakonec zavineme do rolky.
 - 
                                3
Zapékací mísu vymažeme máslem, na dno naskládáme zbylé listy čekanky. Na listy naskládáme připravené rolky. Vše zalijeme bešamelovou omáčkou a vložíme do předehřáté trouby. Zapékáme přibližně 30-40 minut dozlatova.