Slepičí polévka z Itálie
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 213 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 138.8 mg
 - Draslík 524.6 mg
 - Vláknina 1915 mg
 - Vitamín A 1915 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Důkladně vyčištěnou, omytou a rozpůlenou slepici vložíme do hrnce se studenou vodou. Přidáme špetku soli, oloupanou cibuli s česnekem a na mírném ohni pod poklicí vaříme, až bude uvařené maso doměkka. Uvařenou slepici vyndáme, vývar scedíme. Obereme maso od kostí, nakrájíme na malé kousky, které vrátíme zpátky do polévky. Rajčata přelijeme 1 litrem horké vody, potom studenou, sloupneme je, nakrájíme na kolečka a vložíme do polévky.
 - 
                                2
Přivedeme k varu, dochutíme zbylou solí, pepřem, jemně nastrouhaným muškátovým květem a odstavíme z ohně. Podáváme v jednotlivých hlubokých talířích. Každou porci posypeme nasekanou petrželovou natí.