Játrové knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 541 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 96997 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 326.2 mg
 - Draslík 346.1 mg
 - Vláknina 6097.5 mg
 - Vitamín A 6097.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Den staré žemle rozkrájíme na plátky, zalijeme je vařícím mlékem, zatížíme pokličkou a necháme hodinu odstát. Následně k žemlím přidáme drobně nasekanou petrželovou nať osmahnutou na sádle. Přimícháme namletá játra, lžíci mouky, koření, sůl a vejce ušlehaná do pěny. Směs řádně rozmícháme a vytvoříme kulaté knedlíky.
 - 
                                2
Vaříme je ve vroucí vodě cca 15 minut.
 - 
                                3
Játrové knedlíky podáváme se zelím.