Jablečný koláč II
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 5 g
- Sodík 64 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 326.8 mg
- Vláknina 10373.2 mg
- Vitamín A 10373.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Máslem vymažeme koláčovou formu, kterou vysypeme piškotovými drobečky. Na dně formy necháme zbytek piškotů, které trošku pokapeme rozpuštěným máslem, nasypeme pokrájená očištěná jablka, která maličko pokapeme rumem a citronovou šťávou, posypeme 2 lžícemi cukru a skořicí. 
- 
                                2Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem a špetkou citronové kůry, přidáme mouku, kterou dobře ve žloutcích promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. 
- 
                                3Těsto nalijeme na jablka, vložíme do předehřáté trouby a při střední teplotě (170°C) pečeme asi 30 minut. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        