Pečená treska s cizrnovým pyré

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Treska aljašská
  • 100 g Artyčoky
  • 300 g Cizrna
  • 100 g Rajčata Cherry
  • 50 g Mrkev kořen
  • 50 g Celer řapíkatý
  • 100 g Šalotka
  • 40 ml Máslo čerstvé
  • 200 ml Vývar telecí
  • 10 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 špetka Tymián čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 386 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 294 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 67.5 mg
  • Draslík 917.8 mg
  • Vláknina 4504.5 mg
  • Vitamín A 4504.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cizrnu opláchneme, očistíme od nečistot a naložíme na 4 hodiny do vody. Spolu s jednou nakrájenou šalotkou, stroužkem česneku a petrželkou dáme vařit do 1 l osolené vody. Uvařenou cizrnu následně rozmačkáme spolu se zeleninou. Na pánvi si rozehřejeme máslo a rozmačkanou směs opečeme spolu s cherry rajčátky do zlatova. Před dopečením přilijeme telecí vývar.

  • 2

    Olivový olej rozpálíme na pánvi a pouze z jedné strany začneme opékat tresku. Filet posypeme tymiánem a prolisujeme k němu stroužek česneku. Celou dobu opékáme pouze z jedné strany, aby nebyla fileta příliš propečená. V případě, že maso je z druhé strany příliš syrové, necháme dopéct pět minut v troubě.

  • 3

    Artyčokům odkrojíme špičky a očistíme je od nečistot. V hrnci si uvaříme vodu s citronovou šťávou a hodíme do ní artyčoky a na kousky nakrájenou šalotku, celer a mrkev. Vaříme téměř do měkka, poté můžeme spolu s masem a cizrnovou směsí podávat.

Komentáře k receptu