Pečené rybí filé s citronovou majonézou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 100 g Strouhanka
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 kg Filé rybí
  • 0.27 polévková lžíce Olej olivový jedlý
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 270 mg
  • Bílkoviny 111 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 127.2 mg
  • Draslík 95.3 mg
  • Vláknina 1712 mg
  • Vitamín A 1712 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme majonézu a lžičku citronové šťávy, dochutíme cukrem, solí. Trochu citronové šťávy smícháme i s rozpuštěným máslem, pažitku opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat, nakrájíme nadrobno. Vejce v misce rozšleháme.

  • 2

    Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej, filé na něm prudce opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopékáme do měkka. Během pečení porce několikrát obrátíme, při obracení je potřeme citronovým máslem.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami a citronovou majonézou, posypané pažitkou.

Komentáře k receptu