Dušená směs z ryb a mořských živočichů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Krevety tygří - loupané
  • 100 g Petržel - nať
  • 50 g Šalotka
  • 200 g Treska aljašská
  • 5 g Chilli paprička sušená
  • 200 g Mušle slávky
  • 200 g Mořský vlk
  • 100 g Mušle srdcovky
  • 200 g Mořský ďas
  • 250 g Rajčata Cherry
  • 4 krajíc Chléb toastový
  • 100 ml Olej olivový
  • 70 ml Víno bílé
  • 300 ml Vývar zeleninový
  • 4 ks Langusta
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 686 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 984 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 96.7 mg
  • Draslík 1399.6 mg
  • Vláknina 10262.2 mg
  • Vitamín A 10262.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 76.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z ryby mořského vlka odstraníme šupiny a vyndáme vnitřnosti. Rybu rozkrájíme na filety a odložíme. Očištěnou tresku a mořského ďasa rozkrájíme na kousky, které by odhadem neměly mít více než 50 g. Langusty a krevety rozpůlíme a vyndáme střívko.

  • 2

    Chilli papričku nasekáme nadrobno, oloupané stroužky česneku také pokrájíme na malé kousky. Do kastrolu vlijeme asi 50 ml olivového oleje a papričky a česnek na něm orestujeme. Pak do pánve přidáme mušle srdcovky i slávky a kostru z mořských vlků. Přilijeme bílé víno, zeleninový vývar, přidáme do kastrolu i cherry rajčátka. Vývar necháme ztlumeném plameni z větší části vyvařit, osolíme ho a opepříme. Kostry z ryby vyndáme a přidáme ke směsi i kousky tresky a mořského ďasa a vlka. Přiklopíme kastrol poklicí a ještě 3 minuty necháme dusit. Pak jemně vyndáme kousky ryb. Do kastrolu vložíme hrubě nasekanou petrželku a zbylou část olivového oleje. Už ovšem nic nevaříme, protože petrželka by nebyla dobrá. Vlijeme směs do hlubokých talířů, naskládáme do ní vyjmuté kousky ryb a ještě opepříme čerstvě umletým pepřem.

  • 3

    Jako přílohu podáváme opečené krajíce chleba.

Komentáře k receptu