Rejnok s červeným máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rejnok křídlo
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 0.75 l Voda pitná
  • 9 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 316 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 115 mg
  • Draslík 70.5 mg
  • Vláknina 1317.5 mg
  • Vitamín A 1317.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Porce rejnoka narovnáme do kastrolu, osolíme, přidáme 5 lžic octa, nakrájenou cibuli i bobkové listy, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme asi 5 minut, rybí porce vyjmeme, dáme na síto okapat, poté je rozdělíme na talíře.

  • 2

    Dáme zahřát 4 lžíce octa a rozpálit máslo.

  • 3

    Porce rejnoka na talíři posypeme nasekanou petrželovou natí, nasekanými kapary, podáváme přelité horkým octem a do červena rozpáleným máslem.

Komentáře k receptu