Jeseter s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Jeseter ruský
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rýže loupaná
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Lilek
  • 3 ks Rajčata
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 711 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 597 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 157.5 mg
  • Draslík 1000.3 mg
  • Vláknina 11699.5 mg
  • Vitamín A 11699.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    K přípravě jesetera si připravíme nejdříve omytou zeleninu, kterou budeme odkládat do mísy.

  • 2

    Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky, posolíme a necháme "vypotit" 30 minut. Potom ho opláchneme a dáme do mísy. Spařená oloupaná rajčata nakrájíme na kostky, papriky zbavené jádřinců a cibuli nakrájíme na nudličky.

  • 3

    Očištěné a omyté maso z jesetera nakrájíme na silnější plátky, osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném másle osmažíme z každé strany dorůžova.

  • 4

    Maso dáme na talíř a ve výpeku osmažíme dobře propranou rýži, posypeme ji paprikou, zamícháme a přidáme k ní lilek, papriky, cibuli a rajčata.

  • 5

    Vše osolíme, opepříme, promícháme, přidáme osmažené kusy ryby, přilijeme podle potřeby 1-3 dl vody, zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě dusíme doměkka.

Komentáře k receptu