Platýz s citrusovými plody

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Rajčata
  • 150 g Pomeranče
  • 400 g Platýz - filety
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 96 ml Olej olivový
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 48 mg
  • Draslík 488.2 mg
  • Vláknina 3409.5 mg
  • Vitamín A 3409.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata omyjeme a oloupeme slupky. Vyjmeme jádřince a dužinu pokrájíme na drobné kousky. Přendáme do hrnce, přidáme nadrcený česnek a 12 ml olivového oleje a necháme dusit doměkka.

  • 2

    Citrusy zbavíme slupek a pokrájíme na srpečky, odkapávající šťávu zachytíme do misky. Přidáme k ní mouku, osolíme, opepříme a ve vzniklé směsi obalíme omyté ryby.

  • 3

    Zbytek oleje necháme rozehřát na pánvi a osmažíme na něm maso. Během smažení ještě přilijeme trochu šťávy z citrusů.

  • 4

    Rybu servírujeme na rajčatové omáčce s oblohou z citrusů.

Komentáře k receptu